Usein kysyttyä

Kysymys: Pääsevätkö Iltakodin asukkaaksi vain savonlinnalaiset?

Vastaus: Ulkopaikkakuntalaisilla on samanlaiset mahdollisuudet päästä Iltakodin vuokra-asuntoihin kuin savonlinnalaisillakin. Palvelutalo Rosinaankin voi nykyään päästä tietyin edellytyksin myös ulkopaikkakuntalaiset.


Kysymys: Minkä hintaista asuminen Iltakodin asunnoissa on?

Vastaus: Talokohtaiset vuokrat löytyvät nettisivuiltamme kohdasta Asuntokohteet. Vuokran lisäksi asukas maksaa useimmissa taloissa vesimaksun kulutuksensa mukaan ja sauna-, pesutupa- ja autopaikkamaksut käytön mukaan. Joissakin taloissa sähkönsiirron perusmaksu veloitetaan vuokran yhteydessä, koska paikallinen sähköyhtiö laskuttaa ko. perusmaksun Iltakodilta koko kiinteistön, myös asuntojen osalta. Muutamassa talossa  sähkölämmitys kuuluu asukkaan maksettavaksi.


Kysymys: Onko Iltakodilla asuntoja liikuntarajoitteisille?

Vastaus: Jokaisessa Iltakodin talossa on joitakin täysin invavarustettuja asuntoja. Vammaispalvelun kautta asunto voidaan tarvittaessa varustaa liikuntaesteiselle sopivaksi.


Kysymys: Miten asukkaiden turvallisuudesta huolehditaan?

Vastaus: Jokaisessa asunnossa on palovaroitin, jonka kunnon seurannasta ja testauksesta asukkaan tulee itse huolehtia. Iltakodin talojen kiinteistöhuolto vaihtaa palovaroitinten paristot kerran vuodessa ja tarkistaa samalla laitteiden toimivuuden.

Jos laitteiden toiminnassa on ongelmia, ottakaa yhteys kiinteistöhuoltoomme. Kiinteistöhoitopalvelut tuottaa Kiinteistöpalvelu Savotek Oy, jolla on ympärivuorokautinen päivystys. Puhelinnumerot ovat normaalina työaikana arkisin (015) 515 231, muulloin 0600 396 909.

Asukkaillamme on mahdollisuus saada kotiinsa Iltakodin ilmainen turvapuhelin, johon on liitetty palo- ja savuhälytin. Turvapuhelin edellyttää kiinteää puhelinliittymää, joka asukkaan on itse maksettava. Turvapuhelimella saa yhteyden hälytyskeskuksen kautta Itä-Savon sairaanhoitopiirin kotipalveluun vuorokauden ympäri.

Kysymys: Onko taloissa pesutupia ja mitä peseminen maksaa?

Vastaus: Kaikissa taloissa on pesutupa. Niiden käyttöä suositellaan, koska se vähentää asuinhuoneistojen kosteusrasitusta ja kosteusvaurioriskejä.

Pesutupamaksu on 1,00 euro / pesukone tai aikaperusteinen.

Usein kysytään, saako pesutuvassa pestä mattoja. Pesukoneet ja kuivausrummut eivät kestä raskaiden mattojen painoa, mutta mattoja voi pestä käsin, jos tilat ovat siihen sopivat, eli pesutuvassa on esim. lattiakaivo tai iso pesuallas.

Mattojen kuivatuksessa kannattaa käyttää talonpoikaisjärkeä – jos pyykkinarut kestävät maton painon, niitä voi käyttää.

Kiinteistön siivousohjelman mukaan siivoojat puhdistavat pesutuvan lattian ja roskakorin kerran viikossa, tasopinnat, ovet ja ovenpielet sekä lattiakaivot kerran kuukaudessa. Jokaisen käyttäjän on huolehdittava, että pesutupa ja laitteet jäävät siisteiksi seuraavalle käyttäjälle. Käyttäjän kuuluu itse puhdistaa mm. kuivausrummun sihti, pesukoneen pesuainelokerot ja viedä roskikseen omat suuret roskansa kuten pesuainepakkaukset.